Раціон у поході дещо обмежений як по вазі (оскільки всі необхідно нести на собі), так і за різноманітністю (свіжі овочі промерзають на морозі). Графік харчування підлаштований оптимально під потреби організму:
- День ми розпочинаємо з щільного сніданку - це каша з м'ясом або з сухофруктами і згущеним молоком;
- Перед виходом кожному учаснику видається по «Жмені на хід»: сухофрукти, горіхи, смоктальні цукерки;
- Годині об 11-12 перший солоний перекус - ми робимо годинний привал, п'ємо чай із термосів, їмо хліб / сухарики, ковбасу, сало, сир, все це смачно заливаємо соусами, і обов'язково для підтримки здорового духу - цибуля і часник;
- В 15-16 годині другий солодкий перекус - казінакі, ірис, шоколад
- До 18-19 години спільними зусиллями на багатті поспіває вечеря - це може бути суп гороховий або харчо, борщ.
Для приготування ми використовуємо крупи, сушені овочі, тушівки та рибні консерви.