Ми знаходимось на Гуцульщині.
Сьогодні ми запрошуємо вас доторкнутися до справжнього гуцульського життя.
Тут з давніх-давен люди живуть за своїми звичаями і традиціями.
Зважаючи на жорсткі умови проживання тут встановились свої правила.
Так,
Є кілька ключових цінностей, на які тут вважають завжди:
Худоба – це основний годувальник сім'ї. Корови і вівці є основними постачальниками молока. Щоб худоба не втекла, не заблукала, не їла траву, призначену для зимової годівлі, роблять загорожі. Для проходу загорож роблять спеціальні перелази - місце у загорожі, де колоди можна відсунути і пройти або проїхати, або сходинки, щоб перелаз перелізти. Якщо перелаз залишити відкритим – худоба розбіжиться. Тож, потрібно уважно стежити, щоб перелази завжди були закритими.
Трава – це одне з найбільших багатств для карпатського господаря – єдине джерело годівлі худоби взимку. Тож намагайтеся рухатися по трав’яних ділянках колоною утворюючи одну вузьку стежку.
Молоко – базовий продукт харчування. Молоко споживають сирим, вареним і кислим. З молока роблять сметану і гуслянку (гуцульський йогурт), зі сметани збивають масло, і з молока виготовляють п’ять видів сиру.
Сьогодні ми спробуємо зварити один із видів сиру і про дегустуємо ще кілька.
Наша гра матиме два напрямки – пізнавальний і прикольно-змагальний.
Пізнавальний – полягатиме у знайомстві з гуцульським побутом і готуванням сиру.
Прикольно-змагальний – полягатиме у пошуку диких яєць – яка команда знайде всі 10 яєць і принесе у табір цілими, отримає бонусний приз. В процесі пошуку ви дізнаєтесь хто міг би у Карпатах відкладати свої яйця і не тільки…
На команди чекатимуть такі завдання:
- загнати у загін корову
- видоїти корову
- збити масло
- звалити дерево
- розпиляти колоду
- нарубати дров
+ інші бонусні завдання від місцевих мешканців
Натомість, господарі розкриють рецепт варіння гуцульського сиру і разом із гостями зварять його у велетенському казані. А закінчиться забава дегустацією різних видів сиру – бринзи, будзу й вурди.